Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Me aromën e verës, të kanellës dhe shijes së veçantë që i jep uthulla e verës, likeri me luleshtrydhe është një përgatitje e veçantë shumë e dashur në kuzhinë. Ideal për t’u konsumuar në fund të një vakti, për t’u dhënë më shumë shije akulloreve dhe sallatave me fruta.
Hidhni në një tenxhere sheqerin, uthullën dhe pak ujë, karamelizojini, shtoni pjesën tjetër të ujit dhe lërini të ziejnë për një minut.
Shtoni luleshtrydhet e prera dhe kanellën, përziejini dhe lërini të lëshojnë shijen për një ditë e gjysmë. Hiqni kanellën dhe luleshtrydhet, shtrydhini këto të fundit në mënyrë që të lëshojnë lëngun,shtoni alkoolin, përziejini dhe lërini të pushojnë në firgorifer për një ditë.
Filtroni likerin dhe hidheni në shishe.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment