Ëmbëlsira/ RECETA

Ky kek me mollë është për ty që e ke armik glutenin!

Ky kek me mollë është për ty që e ke armik glutenin!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Persona: 4
Koha e përgatitjes: 20 minuta Koha e gatimit: 40 minuta

Ingredientët

  • 4 kokrra mollë
  • 200 gram sheqer i bardhë
  • 100 gram djathë philadelphia
  • 100 gram gjalpë
  • 2 lugë qumësht
  • 3 vezë
  • 120 gram miell orizi
  • 50 gram bajame të grira imët
  • 1 pako sodë buke
  • Lëngu i një limoni

Udhëzimet

1

Në një tas shtoni 2 mollë të prera në feta, dy lugë sheqer, lëngun e limonit dhe i lini për disa minuta.

2

Ndërkohë në një enë tjetër shtoni gjalpin,sheqerin, djathin, miellin, vezët, sodën, qumështin. Trazojeni mirë masën. Shtoni tulin e dy mollëve të mbetura dhe punojeni mirë brumin.

3

Merrni një formë specifike keku dhe shtroni masën që përgatitët. Sipër radhitini fetat e mollës që i hoqëm mënjanë pak minuta më parë. Në fund shtoni bajamet e grira imët.

4

E fusni kekun në furrë për 40 minuta në temperaturë 180 gradë. Ndajeni recetën edhe me miqtë tuaj!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply