Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Para tyre dorëzohemi të gjithë! Kroketat e patateve nuk kanë shumë kosto dhe janë fantastike për t'u shijuar me një gotë verë.
Në një tenxhere me ujë e kripë, zieni patatet.
Më pas i qeroni dhe i shtypni në një tas me një pirun. Shtoni gjalpin.
Shtoni vezët e rrahura, pak kripë, piper dhe djathin kaçkavall.
E përzieni mirë masën dhe formoni disa masa të vogla kroketash. Mund t’i bëni rrumbullake ose përsëgjati, sipas dëshirës.
I lyeni me miell, më pas me vezë dhe më pas me galetë.
I vendosni për t’i skuqur para e mbrapa në një tigan me vaj luledielli. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment