Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Mielli i qiqrave i jep këtyre krepave një shije speciale, pa u penduar aspak për kaloritë që marrim (pasi janë të pakta).
Në një enë bashkoni miellin, vezët dhe qumështin.
I rrihni mirë me ndihmën e një piruni.
Vendosni në zjarr mesatar një tigan për krepa që të nxehet.
Shtoni 1/2 garuzhde nga masa e krepave që përgatitët.
E ktheni para e mbrapa në mënyrë që brumi të mpikset siç duhet.
Kështu veproni me të gjithë masën e krepave,
Në fund i mbushni me krem djathi, disa gjethe rukola dhe 2 feta proshutë krudo. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment