Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Kjo recetë të shijon kaq shumë kur bëhet me kos shtëpie, pasi ai është i trashë dhe pa hile. Mos e lini pa provuar sepse kërkon vetëm 5 minuta kohë!
Në një enë shtoni me radhë kosin, vaniljen, tërshërën dhe reçelin.
Tani i trazoni mirë të gjithë përbërësit me një përzierëse dore. E lini pak mënjanë për 20 minuta derisa tërshëra të zbutet.
Në fund e shërbeni në një pjatë dhe sipër i shtoni boronicat.
Shijojeni!
Shënim: Kjo recetë nuk ka nevojë për sheqer.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment