Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Kur brenda shijes së mirë, ti gjen edhe pak kalori!
Rrahim vezët me sheqerin derisa të dyfishojnë vëllimin, shtojmë vajin dhe kosin pasi i kemi përzierë bashkë.
Shtojmë miellin ku kemi hedhur më parë fryrësin me vanilje dhe niseshtenë.
Brumin e formuar e ndajmë në dy pjesë, te njëra pjesë hedhim 2 lugë kakao dhe te tjetra dy lugë miell.
E vendosim në tavë të lyer më parë me gjalpë dhe miell. Shtrojmë pjesën e bardhë në fillim pastaj pjesën tjetër.
Me një shkop kuzhine krijojmë ca valëzime në brumë. E pjekim për 40 minuta në temperaturë 180 gradë. E shijojmë me çaj.
Shënim: Del më i bukur kur gatuhet me miell të bardhë pasi efekti dy ngjyrësh është më i theksuar.
Receta e plotë marrë nga blogu i gatimit: papare_thebeautyofsmallthings
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment