Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Një version ndryshe, por shumë i shijshëm i pispilisë. Mos e lini pa provuar amvisa të Nepsit...
Lani mirë kungulleshkat dhe i grini imët në rende. I shtrydhni mirë me dorë në mënyrë që t’i hiqni ujin.
Në një tas trazoni mirë vezët, vajin dhe qumështin. Shtoni më pas kripë dhe miellin e misrit.
E punoni mirë, shtoni miellin e grurit, dhe gjizën. Punojeni sërish dhe në fund shtoni kungulleshkat.
Merrni një tavë dhe vendosni në të masën e përgatitur. Nivelojeni mirë.
E fusni në furrë për 30 minuta në temperaturë 200 gradë.
Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment