Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Një version më i shëndetshëm krahasuar me ato që keni provuar më parë! Pa harruar edhe shijen e mirë gjithashtu...
Tek një enë kombinoni përbërësit e thatë dhe tek një enë tjetër ata të lëngshmit. I përzieni mirë dhe në fund i bashkoni bashkë.
Trazojini derisa të merrni një masë homogjene.
Merrni një tavë specifike për donuts (që është e ngjashme me atë të muffins) dhe shtoni mbushjen që përgatitët.
I fusni në furrë për 200 gradë për 15 minuta. Bëni provën e stikadentit për të kuptuar nëse janë gati. Nëse stikadenti del i pastër, atëherë ato janë gati për t’u nxjerrë nga furra.
I lini të ftohen për gati 5 minuta dhe më pas i lyeni sipër me gjalpin e shkrirë, plus me sheqerin dhe kanellën. Shijojini!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment