Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Kungulli do i japë një shije fantastike kësaj recete të thjeshtë!
Kungullin lajeni mirë, e prisni në 4 pjesë. 1 copë e fusni në furrë për ta pjekur për 25 minuta në temperaturë 180 gradë.
Pas kësaj e nxirrni dhe me ndihmën e një lugë gjelle i merrni tulin.
Në një enë bashkoni tulin e kungullit, sheqerin, arrat e thërrmuara dhe kanellën. I përzieni mirë të gjitha.
Hapni në tavolinën e punës petën sfoliatë, e prisni në shirita të gjatë. Vendosni tek secila 1 lugë gjelle nga masa që përgatitët. Në fund e palosni në formë drejtëkëndëshe.
Sipër i lyeni me pak të verdhë veze, duke u munduar të mbyllni edhe cepat që mbushja të mos dalë jashtë gjatë pjekjes.
Tani i vendosni në një tavë ku keni vendosur më parë një letër kuzhine. I shtypni pak cepat me ndihmën e një piruni.
I fusni në furrë për 20 minuta në temperaturë 180 gradë celsius.
Kur të jenë gati i nxirrni jashtë dhe i shtoni sipër pak sheqer pluhur. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment