Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Lani mirë preshin, e prisni imët dhe e skuqni në një tigan me pak vaj ulliri. I shtoni kripë, piper dhe kur të jenë zbutur i lini mënjanë.
2.Në tavolinën e punës shtoni miellin. Në mes shtoni kripën dhe ujin e vakët. Filloni punoni mirë masën.
3.Pasi ta keni formuar brumin shtoni në mes farat dhe punojeni sërish.
4.Shtoni edhe 1 lugë gjelle vaj ulliri.
5.Në një enë përzieni preshin e skuqur me djathin e bardhë. Tani ia shtoni brumit në mes dhe vazhdoni ta punoni mirë me duar.
6.Merrni një tavë me formë sipas dëshirës dhe shtroni në të bukën e përgatitur me presh.
7.E fusni në furrë për 20 minuta në temperaturë 180 gradë.
8.Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment