Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Shoqëruar me një gotë çaj, janë thjesht të mrekullueshme!
Tresim majanë në qumësht dhe e lemë të aktivizohet për gati 10 minuta.
Shtojmë miellin, djathin, vajin dhe punojmë brumin.
E lëmë sa të dyfishojë vëllimin, e ndajmë në topa të vegjël dhe i vendosim në tavë me letër furre, i lëmë për 30 minuta.
I zhysim në qumësht dhe në fara susami. I pjekim derisa të marrin ngjyrë të artë.
Receta marrë nga blogu i njohur: papare_thebeautyofsmallthings
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment