Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Ngrohni furrën në 175 gradë dhe vajiseni lehtë me llakun.
2.Përzjeni së bashku miellin, pluhurin për pjekje, kripën dhe piperin në një tas.
3.Përzjeni së bashku vezët dhe gjalpin dhe shtojini tek mielli për tu kombinuar.
4.Mbusheni me djathrat, proshutën dhe qepën dhe transferojini në tavën e përgatitur.
5.Spërkatni sipër me pak piper shtesë.
6.Piqeni derisa të marrë ngjyrë kafe të artë 35 – 40 minuta.
7.Shërbejeni të ngrohtë ose në temperaturën e dhomës.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento