Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Ndizni furrën në temperaturë 176°C.
2.Shtroni letër furre në dy tepsia biskotash dhe lërini mënjanë.
3.Në një tas rrihni gjalpin dhe sheqerin për rreth 3 minuta.
4.Shtoni vezën dhe vaniljen dhe vazhdoni përzieni.
5.Shtoni përbërës të thatë në dy raunde derisa brumi të jetë homogjen.
6.Duke përdorur një lugë të vogël ose mesatare akulloreje, shpërndani brumin tek tepsiat.
7.Lini gjurmën e gishtit tuaj të madh në mesin e biskotës duke krijuar një gropëz.
8.Mbushni gropëzën me një lugë të vogël reçel.
9.Piqini biskotat përr rreth 13-14 minuta, ose deri sa skajet e biskotave të kenë marrë ngjyrë të artë.
10.Lërini të ftohen përpara se ti servirni.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment