60 min +/ Ëmbëlsira/ Kuzhinë/ Kuzhinë italiane/ RECETA/ SA KOHË KE?

Kek me qershi, arra, mango dhe rum

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Ingredientët

  • 3/4 filxhan miell ëmbëlsirash
  • 1/2 lugë çaji pluhur pjekjeje
  • 1/4 lugë çaji kripë
  • 2 gota arra
  • 1 paketë hurma arabie të thara
  • 1 filxhan qershi
  • 1/2 filxhan mango të thata
  • 3 vezë të mëdha
  • 3/4 filxhan sheqer kaf
  • 1 filxhan rum

Udhëzimet

1

Ngroheni furrën në 300 °C.

2

Merrni një tavë ëmbëlsirash dhe lyejeni me vaj.

3

Në një tas të madh, përzieni miellin, pluhurin e pjekjes dhe kripën.

4

Shto arrat, hurmat, qershitë dhe mangon dhe përzijini mirë.

5

Në një tas të vogël, tundni vezët, sheqer kaf dhe 1/2 filxhan rum dhe përzijini mirë.

6

Shtojeni këtë përzierje tek frutat dhe hidhini në tiganin e përgatitur.

7

Piqini derisa një kruese dhëmbësh del jashtë të pastër 1-2 orë.

8

Lereni të ftohet dhe sherbejeni me frutat e mbetura.

Na ndiqni në

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

You Might Also Like