30-60 min/ Darka/ Kuzhinë/ Kuzhinë italiane/ RECETA

Lazanja me salcë, djathë dhe spinaq

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Koha e përgatitjes: 15 min Koha e gatimit: 45 min

Ingredientët

  • 1/2 petë lazanje
  • 1/2 qepë të madhe
  • 3 karafil hudher
  • Kripë
  • Piper i zi
  • 1/2 lugë çaji piper i kuq
  • Spinaq i fresket
  • 1 lugë çaji tul limoni
  • 2 filxhanë gjizë
  • 1 vezë e madhe
  • 1 filxhan djathë parmixhano
  • 1 filxhan salcë Marinara
  • 2 filxhanë mocarela

Udhëzimet

1

Ngroheni furrën në 350º.

2

Vini një tenxhere të madhe me ujë të kripur të vlojë dhe fusni lazanjat të ziejnë.

3

Kullojini dhe vini në zjarr një tigan me vaj.

4

Shtoni qepë, hudhër, kripë, piper, dhe spec të kuq.

5

Përzijini mirë dhe shtoni spinaqin.

6

Shtoni limonin dhe hiqeni nga nxehtësia.

7

Lereni tiganin menjane.

8

Në një tas të madh hidhni së bashku ricotta, vezë, dhe 1/2 filxhan djathë parmixhano.

9

Shtoni kripë dhe piper dhe përziejeni përhapjen e ricottave në çdo cep të lazanjes.

10

Shtroni sipër salcën marinara dhe spinaqin e gatuar, pastajhidhni mocarela dhe mbështilleni fort.

11

Në një tavë pjekje të thellë, hidhni një shtresë marinara dhe shtoni shtoni lazanjën e mbështjellë.

12

Sipër hidhni salcë, mocarela dhe djathin parmixhano.

13

Piqeni deri sa përbërësit të shkrijnë, rreth 20 minuta.

14

Lereni ë ftohet dhe dekorojeni me majdanoz për ta shërbyer

You Might Also Like