Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Çfarë ka më mirë sesa një kek që na jep më pak se 100 kalori për fetë?
Në një enë rrihni vezët me sheqerin. Më pas shtoni miellin, vanilje, pluhurin pjekës.
I rrihni mirë me rrahës elektrik.
Shtoni lëngun e portokallit, vajin e ullirit dhe i përzieni edhe njëherë.
Pasi të keni krijuar një masë homogjene, shtrojeni tek një tavë specifike dhe e fusni në furrë për t'u pjekur.
Mjaftojnë 40 minuta në temperaturë 180 gradë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment